THE WOLRD

11-11-11
Thursday, 28.03.24, 16:35
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


22:34
ABD, DİYARBAKIR'DA FEDERASYONU GÖRÜŞTÜ ! ( !!! )


amerikan_bayragi_stratejik_dusman225




ABD, Diyarbakır’da federasyonu görüştü !




ABD’nin Adana Konsolosluğu ve İncirlik Üssü, sadece Türkiye açısından değil, Ortadoğu açısından da kritik bir adrestir.

Zira İncirlik Üssü ABD’nin bölge için "operasyon” merkezidir; Adana Konsolosluğu da , "planlama ve koordinasyon” merkezidir.

Bu nedenle ABD’nin Adana Konsolosları özel seçilmiştir. Örneğin Elizabeth Shelton, Eric Green, Daria Darnell…

ESPİNOZA’NIN GÖREVLERİ!

ABD’nin yeni Adana Konsolosu John L. Espinoza da özel biri…

19 yaşında orduya katılan ve bir "Vietnam Kasabı” olan Espinoza, ABD’nin 1991’deki Irak saldırısına da asker olarak katılmış.


Espinoza ordudan ayrıldıktan sonra Michigan Demokrat Kongre Üyesi Jim Barcia’nın yanında çalışmış, ardından da Dışişleri Bakanlığı’na geçmiş.

Espinoza 2000 yılında Cezayir büyükelçiliğinde, 2002 yılında Atina büyükelçiliğinde, 2003 yılında da BM Temsilciliği’nde görev yapmış. 2004-2005’te ABD’nin Bağdat Büyükelçisi John Negroponte’nin "özel yardımcısı” olmuş.

Espinoza 2005-2006’da ABD Dışişleri Bakanlığı’nın "Atlantik Ötesi Siyasi Araştırmacısı” olarak Paris’te görev yapmış. Bu zaman zarfında "değişim diplomatı” olarak Fransa Dışişleri Bakanlığı’nda Rusya, Kafkasya, Kosova ve Belarus’u içeren konularda görev almış. 2006-2008’de siyasi ateşe olarak yine Paris Büyükelçiliği’nde bulunmuş.

2008-2009’da Afganistan’da görev alan ve ABD’nin "yeniden yapılandırma” ekiplerinde en kıdemli sivil olarak bulunan Espinoza, Pakistan sınırında özel faaliyetlerde yer almış.

Espinoza, 6 Ağustos 2012’de Adana’ya atanmadan önce, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Kafkas İşleri ve Bölgesel Çatışmalar Dairesi Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

‘BÜYÜK KÜRDİSTAN’ KARARGÂHI!

Adana Konsolosluğu, her şeyden önemlisi ABD’nin "Büyük Kürdistan” projesinin karargâhıdır. Konsolosluk, Irak’ın kuzeyindeki yapının devletleşmesini sağlayacak Çekiç Güç’ü yönetmekten, Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren hemen her konuda kurmaylık yapmıştır.

Bu nedenle Espinoza, resmi evraklarda da şu illerden sorumlu sayılıyor: Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van. Yani Büyük Kürdistan’ın Türkiye’deki parçaları!

Bu resmi sorumlulukları nedeniyle ABD’nin Adana Konsoloslukları periyodik olarak bu illeri dolaşır, ilginç görüşmeler yapar, dikkat çekici faaliyetlere imza atarlar.

ESPİNOZA’NIN DİYARBAKIR ZİYARETİ!

Espinoza da bu türden faaliyetlerine başladı.

2 aydır ABD konsolosu olan Espinoza, ilk olarak Malatya’yı ziyaret etti. Vali ve İnönü Üniversitesi Rektörü’nü ziyaret eden Espinoza, 3 günlük Malatya turunda, AKP ve MHP yöneticileriyle de görüştü.

Espinoza ardından Diyarbakır’a geçti. ABD Konsolosu, burada da dikkat çeken temaslarda bulundu. Espinoza, basına kapalı ve özel bir etkinlikte şu isimlerle bir araya geldi: Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal, Ortadoğu Sanayici Genç İşadamları Derneği (OSGİAD) Başkanı Hüsnü Pervane, İHD Şube Başkanı Raci Bilici, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, Meryem Ana Kilisesi papazı Yusuf Akbulut, Sigortacılar Derneği Başkanı Abdulgafur Turkay.

Espinoza, ayrıca Hak ve Özgürlükler Partisi HAK-PAR’ı ziyaret etti. Bu ziyaret dikkat çekici, zira Abdülmelik Fırat’ın 2002’de kurduğu ve geçen aylarda Kemal Burkay’ın da üye kaydedildiği HAK-PAR, açıkça federasyon isteyen bir parti!

HAK-PAR’ın resmi internet sitesinde ziyaretle ilgili şu bilgi veriliyor: "Espinoza, partimiz hakkında bilgi aldıktan sonra, Kürt sorununun çözümü, demokratikleşme süreci, federasyon istemimiz ve şiddetin son bulması konularında görüşlerimizi dinledi. ABD’nin bu konulardaki görüş ve düşüncelerini açıklayan Espinoza, sadece hükümetle değil, her kesimle görüşerek etraflı bilgi almak amacında olduklarını belirtti.”

Espinoza, "federasyon görüşmeleri” ile hızlı başladığı faaliyetlerini, süresi dolmadan gönderilen Shelton ve Darnell’den daha hızlı tamamlayacak gibi görünüyor!

Mehmet Ali GÜLLER - 21 Ekim 2012 - Aydınlık

http://www.dunya48.com


Category: Türkiye | Views: 1584 | Added by: Adnan | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 11
Guests: 11
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved