THE WOLRD

11-11-11
Thursday, 28.03.24, 16:43
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


18:23
Generallere açık çağrı !




 abd ergenekon yargiclari silivri225





Generallere açık çağrı !



Sayın emekli Genelkurmay Başkanı Org.Işık Koşaner, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu, emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Org. Hasan Aksay ve

emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Sizler, yaygın değerlendirmesiyle ‘astlarınızı ve silah arkadaşlarınızı koruyamadığınız için’ istifa ederek Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılmış ve bu davranışları büyük takdir toplamış değerli komutanlarsınız.

Ergenekon davasında hazır bulunmanıza karşın yasaya aykırı biçimde tanıklığınızın kabul edilmediği ve Mahkeme tarafından dinlenmediğiniz basında yer aldı.

Buna karşılık savcılar, lehe olan hiçbir kanıtı dikkate almadan, neredeyse iddianameyi yinelercesine mütalâalarını sundular.

Oluşturulan Türk-ABD karması özel ekip tarafından yapılan planlar, Anayasa değişikliği ile kurulan özel yetkili mahkemeler ,bu mahkemelere yapılan özel atamalar, çoğu yurt dışı kaynaklı imzasız elektronik ihbarlarla başlatılan inceleme ve soruşturmalar, yasa değişikliği yapılarak yaratılan gizli tanıklar, hukuk dışı dinleme ve izlemeler, üretilen delillerle "sonu başından belli” bu siyasal davalarda; "Sizi buraya gönderen güç böyle istiyor” olayı bir kez daha yaşanıyor.

Yargılama sırasında yaşananlar bunun en güzel kanıtını oluşturuyor.

Pek çok değerli insan, bu düzmece siyasal davalarla mahkûm edilmek üzere.

*** *** ***
‘Söyleyecekleriniz çok önemli’

Söyleyeceklerinizin, davanın özü yönünden çok önemli olduğu kanısındayım.

Silivri davalarının, iç dinamiklerin Atatürk Cumhuriyeti’ni dönüştürürken, ulus-üniter devlet yapısını yok ederken önündeki engelleri ortadan kaldırma; dış dinamiklerin de Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ‘hizaya getirme’ amacıyla tertiplendiği artık açık biçimde ortada.

Bunu anlamak için, gericilik ve bölücülükte gelinen evreye, bunun yasal alt yapısını oluşturmak için yeni anayasadaki ısrara,yeni rejimi koruyabilmek için de "AKP tipi başkanlık” önerisine dikkatli bakmak yeterli.

Bu niteliği nedeniyle de dava kamuoyuna malolmuş durumda.

Silivri’de, Hasdal’da ve diğerlerinde tutsak o yürekli insanlar; Atatürkçü, yurtsever,Türk Aydınlanma Devrimi’ni Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sürdürmeye kararlı tüm devrimcileri; yani sizleri, bizleri, hepimizi temsilen orada yatıyorlar. Bizlerin de onlara elimizden geleni yapmak gibi bir borcumuz var.

Mademki, maddi gerçeğe ulaşmak, adil yargılama yapmak zorunda olan Mahkeme sizi dinlemedi; bildiklerinizi kamuoyu önünde açıklamanız, bu davada silah arkadaşlarınız kadar diğer sanıklar, değerli siyasetçi,bilim insanı, gazeteci, işadamı yönünden de yararlı olabilecektir.

*** *** ***
‘Şimdi sıra sizlerde’

Bakınız eski Başbakanlık Müsteşarı Sayın Yaşar Yazıcıoğlu, duruşmada hazır bulunmasına karşın emekli Org. Hurşit Tolon için tanıklığı kabul edilmeyip Mahkeme’ce dinlenmeyince; basın önünde yaptığı açıklamada,"Meselenin çözülmesinde kilit nokta olarak benim tanıklığım önemliydi” diyerek, bildiklerini, yani Mahkeme’de söyleyeceklerini kamuoyunun bilgisine ulaştırdı. Çok da iyi yaptı. Yürekli davranışı için kutluyoruz.

Şimdi sıra sizlerde!..

Aslında adalet kamu vicdanında tecelli etmiştir. Sizler yalnızca bu yönde rahatlatıcı bir katkıda bulunacaksınız.

Saygı ile...

Eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri
Bülent SERİM - 27 Nisan 2013 - Aydınlık



Category: Türkiye | Views: 2015 | Added by: Adnan | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar
«  May 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 14
Guests: 14
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved