THE WOLRD

11-11-11
Friday, 29.03.24, 13:12
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


17:26
CIA’ya bilgi veren CHP’li kim ?

sezgin_tanrikulu_kenedy_vakfi_odulu1997_225


CIA’ya bilgi veren CHP’li kim?

CHP’li üst düzey bir yöneticinin CIA’ya bilgi verdiği ortaya çıktı. Bilgi Wikileaks’ın yayımladığı Stratfor iç yazışmalarında yer aldı.

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA)’na özel istihbarat ve analizler üreten Stratfor’un iç yazışmaları Wikileaks’te yayımlanmaya başladı. Stratfor’un iç yazışmalarında Türkiye ile ilgili bölümler de var. Çarpıcı yazışmalardan biri de CHP ile ilgili. 22 Aralık 2010 tarihinde Stratfor analisti Emre Doğru’nun Meredith Friedman’a gönderdiği e-postada kendisine bilgi veren kaynağının CHP’nin üst düzey yöneticiliğine seçildiğini iletti.

Stajını Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO’da yapan, TÜSİAD’ın Amerika temsilcisi Emre Doğru, Meredith Firidman’a gönderdiği e-posta’nın içeriği şöyle:

"Geçmişte PKK ateşkesi hakkında bizi üç kez bilgilendiren esas Kürt kaynağım geçen hafta yapılan CHP Kongresi’nde yönetim kadrosunun üyesi oldu.”

Meredith Firidman’ın Emre Doğru’ya yanıtı ise çarpıcı: "iyi iş çıkardın Emre. Seni bundan sonra daha çok konferansa göndereceğimizi düşünüyorum. ”

Şimdi gözler CHP Genel Merkezi’nde. CIA’nın yan kuruluşu Stratfor’a bilgi veren CHP’li kim sorusuna yanıt bekleniyor.

Stratfor nedir?

Stratfor, merkezi Teksas’ta bulunan bir "küresel istihbarat” şirketi. Hindistan Bhopal’daki Dow Chemical ile savaş uçağı üreticileri Lockheed Martin, Northrop Grumman ve Raytheon gibi büyük şirketlerin yanı sıra, İç Güvenlik Bakanlığı, Deniz Piyadeleri Komutanlığı ve Askeri İstihbarat Örgütü gibi Amerikan devletinin kurumlarına da gizli istihbarat sağlıyor. Ayrıca parçalanmış Türkiye haritasını ilk yayımlayan düşünce kuruluşu.

Emre Doğru kimdir?

Emre Doğru Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ABD temsilcisi.

Stratfor’un (Strategic Forecasting, Inc.) Ortadoğu ve Güney Asya Bölümü’nde Eylül 2009 ile Aralık 2011 arasında 2 yıl 4 ay analizci olarak çalıştı. Stajını Türkiye’nin NATO Delegasyonu’nda ve Birleşmiş Milletler Gelişme Programı’nda yaptı.

Stratfor’daki işi sırasında açık kaynaklardan bilgi topladı ve Ortadoğu ülkelerinin siyasi, güvenlik ve ekonomik durumlarına ilişkin raporlar yazdı. Stratfor’un Türkiye’de gerek kişilerle gerek kurumlarla ortaklıklarını yürüttü ve şirketi çeşitli etkinliklerde temsil etti.

Türkiye’nin NATO delegasyonunda staj yaptığı dönemde komite toplantılarına katıldı ve Türk Dışişleri Bakanlığı için raporlar hazırladı. NATO zirvesi bildirileri hazırlık toplantılarına katıldı.

Ulusal Kanal - 27 Şubat 2012
http://www.ulusalkanal.com.tr/

********************************************

Clinton'un adamı Sezgin Tanrıkulu!

CHP’yi "Kürtçülüğe karşı bir parti” konumundan "Kürtçü bir parti” konumuna dönüştüren güç ABD’dir.

Baykal’a kaset komplosunu kuran Kılıçdaroğlu’nun ABD ta­rafından işbaşına getirildiği elbette biliniyor.

Nitekim bugüne kadar Kılıçdaroğlu’nun ağzından Amerikan karşıtı tek bir kelime çıkmadı.

Gizli sohbetlerde ise Kılıçdaroğlu’nun arkasında Amerika’nın olduğu, o nedenle CHP’nin iktidar yapılacağı söylentisiyle CHP tabanının isyan etmesi engellenmeye çalışılıyor.

Gürsel Tekin gibi hem Fethullah’a, hem PKK’ya "ılımlı”, ABD’ye ise açıkça son derece "sıcak” bakan bir isimle CHP’deki Amerikancı ekip güçlenmişti.

Ama Sezgin Tanrıkulu bu açılardan tam bir bomba transferdir. Kendisi ABD’nin önceki başkanlarından Clinton’la Türkiye’de görüşen 6 kişiden birisidir.

1999′da Clinton Türkiye’ye geldiğinde, Sezgin Tanrıkulu ile bir görüşme yapmıştı. Görüşmenin nedeni Tanrıkulu’nun Robert F. Kennedy Vakfı tarafından verilen İnsan Hakları Ödülü’nü almış olması.

Bill Clinton’un eşi Hillary Clinton şu anda ABD Dışişleri Bakanı olduğuna göre, Tanrıkulu’nun CHP içinde kimlere hizmet edeceğini de anlamış oluyoruz! Zaten adamın bürosunda Hillary Clinton’un resmi de asılıymış.

Jurnalci, Amerikancı, Kürtçü…

Gelelim Tanrıkulu’nun neden bu ödüle layık görüldüğüne…

"CIA Pençesinde Kürt Açılımı” kitabının yazarı, Amerikan-Türk ilişkileri konusunda uzman gazeteci Yılmaz Polat’ın yazdıkları ile anlayabiliriz neden bu ödülü aldığını:

"…. Robert Kennedy anısına düzenlenen insan hakları ödülüne Türkiye’den iki kişi uygun bulunmuştu: Diyarbakır Barosuna kayıtlı Av. Sezgin Tanrıkulu ve insan hakları savunucusu Av. Şenal Saruhan. Tören ABD Kongre binasının büyük salonundaydı.

Ödülleri verecek olan Senatör Edward Kennedy’nin Türklerden hoşlanmadığı bir sır değildi. Seçim eyaleti Massachussets’teki Rumlara uyarak Türkiye karşıtı politikalar izliyordu.

21 Kasım 1997′de ödül törenine 300′ü aşkın konuk katıldı. PKK temsilcileri de oradaydı. Edward Kennedy ödül alacak kişileri tanıtırken Sezgin Tanrıkulu’nun insan hakları savunucusu, masum bir avukat olduğunu belirtti: Bu masum insan DEP’lileri ve halkı savunduğu için hapis yattı’ dedi.

Sezgin Tanrıkulu, elindeki yazılı metni okudu. Türk askerinin sistemli bir şekilde Doğu’daki köyleri yok ettiğini, sivil halkı öldürdüğünü, işkence uyguladığını ileri sürdü ve Türkiye’nin, Kürdistan diye bilinen, Güneydoğu’sunda savaş var. Son 10 yılda, 26 bin kişi öldürüldü. Bunların 3 bini siyasi suikast sonucu öldürüldü. Savaş bölgesinde avukatlık yapan birisi olarak ne çektiğimi bilemezsiniz.’ dedi ve yüzüne iliştirdiği ağlamaklı ifadeyle yerine oturdu.” 

http://www.ymmd.org/?p=3634

http://www.dunya48.com




Category: Türkiye | Views: 2192 | Added by: Emo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 7
Guests: 7
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved