THE WOLRD

11-11-11
Thursday, 28.03.24, 12:50
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


09:53
Hakkâri parçalanmanın başlangıcı !

Hakkâri parçalanmanın başlangıcı! 


akpkk225



Artık durumun aciliyetini anlayamıyorsanız, bence duymanız gerekenleri duymama çabası içindesiniz demektir.

Evet, yeni Vahdettinler, genç Osmanlılar aynı kendilerinden öncekiler gibi Türkiye’nin parçalanmasında ilk ve önemli adımı da atmış durumda. Üzüldüğüm nokta ise bu kadar az sayıda insanın ülkesinin geleceği konusunda endişe duyuyor olması. Gerisi gününü gün ediyor? Aynı Pompei’nin son günleri gibi.

Habertürk televizyonunda konuşan emekli asker ve HEPAR genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun sözleri belki incitmez. Belki içinizin bir yerlerinde yüreğinizi de boğmaz, ama bence bu sözlerde yer alan gerçek, çocuklarınızın ve bu topraklar üzerindeki malınız, mülkünüz, bayrağınız adına sizi oldukça büyük çapta incitebilecek olması. Neden mi?

Bir kere başınızda Suriyeli asilere ambulans tahsis edip yaralılarını getirten sonra kendi yaralı askerini otobüsle sevk eden bir hükümet varsa…

Kendisindeki tartışmalı adalet ve demokrasiye rağmen sağa sola demokrasi ve özgürlük dersleri verip suçluyorsa…

Bu işi bilen askerlerini hapsedip ikinci takımla maça çıktıysa…

Kendi halkı açken başka ülkelerin ayaklananlarına bavul bavul para veriliyorsa…

Başkalarının asilerini çıkarları için özgürlük savaşçıları olarak tanımlarken, o başkalarının da senin asilerini, özgürlük savaşçısı diye tanımlayıp yardım edebileceğini hesaplayamıyorsa…

Bu liste uzar gider.

Yani özetle yalın gerçek, bu işte sizi koruması gerekenlerin aslında sizi satanların arasında yer alması. Onların bir kısmı önce arkadaşlarını sattı, şimdilerde de kandırmaca cenaze törenlerinde matem satıyorlar.

Bence bir şeyler için çok geç. Evet, Osman Pamukoğlu özetle ve kısa olarak "Hakkâri elimizden çıktı” dedi. "Hayır değil”, diyenlerin anlatacağı veya savunacağı gözle görünen bir şey de yok. Son askeri harekât konusunda Türk halkı dışında herkes gerçeği biliyor. Tayyip Bey gazetecileri ve bu durumu eleştirenleri suçlamakla meşgul. O da yetmedi, son günlerde Cemevlerinden tutun da daha birçok konuda bir Alevi-Sünni mezhep kavgasında taraf olduğunu saklamayan açıklamalar yapıyor.

Şu anda Suriye muhalefeti kendi içinde parçalanmış durumda. Tayyip Beyin adamı Müslüman Kardeşlerle öteki guruplar ayrılmış. Bu guruplara zaten Kürtler baştan ters, onlar devlet kuracak. Yabancı basın bile Halep’te asilerin kuzeyden Türkiye ile irtibatlarını kesen Suriye ordusunun tam bir çevirme yaptığını anlatıyor. Bu haberler CNN ve El Cezire ile öteki Amerikan kanallarının bölgede çatışmanın içinde bulunan muhabirlerinden. Başarır, başaramaz veya yener, yenemez bilemem.

Bence önemli olan Türkiye’nin güneydeki en uzun sınırının Suriye ile olması. Kuzey Irak ile olan sınırı bile kontrol edemeyen Türkiye, nasıl olacak da bu uzun sınırı kontrol edecek, aklım almıyor. Hem de sınırların kontrolünü askerlerden alıp bir sınır koruma birliğine vermeye hazırlanırken. Evet, Türkiye’nin güneydoğusundan parçalar koparılarak yeni Kürt devleti büyümeye devam ediyor. Bunda AKP iktidarının hakkını yememek lazım. Şemdinli konusunda Meclis’te bir oturum isteyen CHP’ye ise gülmeli mi ağlamalı mı anlamak mümkün değil.

Tayyib’in meclisinde neyi tartışacaksın. Sen ki o meclisin kararı ile daha suçu sabitleşmemiş milletvekillerini dışarı çıkaramamışken. Tipik entel dantel mantığı; konuşa konuşa anlaşalım. Haklısınız da, sizinle konuşma yoluyla anlaşmak isteyen karşınızda acaba birileri var mı? Yok. O zaman kendinize ve fikirlerinize güveniyorsanız inin meydanlara, inin caddelere hakkınızı ve halkın yani sizi seçen kişilerin haklarını savunun. Böyle entel olayları ile bu iş halledilmez. Ya da gidin cepheye birlikte savaşın.

Savaş SÜZAL - 10 Ağustos 2012 - Yeniçağ

http://www.dunya48.com


Category: Türkiye | Views: 1776 | Added by: Emo | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar
«  August 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 15
Guests: 15
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved