THE WOLRD

11-11-11
Thursday, 25.04.24, 08:47
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


00:27
Washington Brüksel hattı !

sahin mengu sahin bakisi aydinlik225



Washington Brüksel hattı !


Geride bıraktığımız haftanın en önemli iki olayı Başbakan’ın Washington’da, yüksek perdeden dillendirdiği taleplerinin hiç birini elde edememiş olması,

diğeri de Atatürk’ün koltuğunda oturan CHP Genel Başkanı’na Swoboda isimli Prusya artığının CHP’nin ne yapması ve CHP Genel Başkanı’nın nasıl konuşması gerektiğini dikte etme cesaretini gösterebilmiş olmasıydı.

Başbakan, ABD’ye giderken Suriye konusunda iki talebi vardı. Birincisi Suriye’nin Kuzey’in de uçuşa yasak bölge ilanı ve ikincisi ise rejim muhaliflerine öldürücü silah sağlanması.

Uçuşa yasak bölge ilanının Birleşmiş Milletler kararı gerektirmesinin yanında, daha bu ayın başında, ABD Genel Kurmay Başkanı bunun Suriyeli muhaliflere büyük bir katkı sağlamayacağını belirtmişti.

Nitekim Obama da Tayyip Erdoğan’a bunun olmayacağını bir kere daha söyledi. Suriye’nin toprak bütünlüğünü ortadan kaldıracak, aynen Irak’ta olduğu gibi bir özerk bölge yaratmaya yönelik bu talep reddedildi.

Obama Türkiye istediği için değil, ama Kongre’deki Cumhuriyetçi kanadını bu konudaki talebi karşısında, denge hesapları nedeniyle esnek davranarak, muhaliflerin rejime karşı kendilerini savunabilmeleri için silah güçlerinin arttırılabileceğini söylerken de, Türkiye’den de bu silahların Suriye’yi bir şeriat devletine dönüştürmek isteyen El-Kaide gibi kökten dinci örgütlerin eline geçmesinin önlemesini istedi.

*** *** ***
Obama İsrail’e büyükelçi istiyor!

Muhaliflere öldürücü silah istemek, Suriye hududumuz, AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle yol geçen hanına dönmüşken ve bu kökten dinci örgütlerin yurt içinde her türlü lojistik ağlarını ördükleri de düşünülürse,Türkiye’nin bunu engellemeye çalışması halinde, bu silahların Türkiye’ye karşı kullanılması tehlikesiyle de karşı karşıya kalınabilinir.

ABD bu öldürücü silahları muhalifler verirse, Rusya’nın da rejime silah desteğini arttıracağı ve hemen güneyimizde, bugün yaşan acımasız, kanlı, Müslümanların bir birlerini boğazladığı bu iç harp daha da acımasız şekilde devam edecektir.

Obama’nın talimatıyla, diplomatik deyişiyle "telkiniyle” Türkiye bugüne kadar hiçbir şekilde muhatap almayacağını söylediği Baas rejimiyle, dolayısıyla Esad yanlılarının da olduğu bir masaya oturmayı kabul ettiği gibi, bir de muhalifleri buna ikna etmekle "talimatlandırılmış!” durumda.

Bu durumda Tayyip Bey Suriye konusunda istediği hiçbir şeyi alamamış tam aksine verilen talimatları dinlemek zorunda kalmış olmaktadır.

Obama’nın, Irak konusunda da Tayyip Erdoğan’a,Türkiye’nin Bağdat yönetimini dışlayarak Kürt yönetimiyle doğrudan ticari ilişkiye girilmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdiği anlaşılıyor..

Mavi Marmara konusunda İsrail tezlerini kabul ettiğimiz, "sözde” özürden sonra, ABD şimdi de Türkiye’den İsrail’e en kısa zamanda büyükelçi atanmasını da istiyor.

Yarın İran’la bir çatışma olursa bizden elbette talepleri olacak o zaman Türkiye iyice açmaza girecek.

*** *** ***
Saygısız megaloman Swoboda!

Sonuç olarak Araplararası ihtilaflara, geleneksel dış politikamız dışına çıkıp, taraf olduk ve batılı güçlerin maşası haline geldik.

Peki, bizim şakşakçı basın dışında batı basını bu geziyi nasıl değerlendiriyor; maalesef Türkiye’nin güçlü olmaktan ziyade, yumuşak olduğunu söylüyor ve yazıyorlar.

Gelelim Brüksel’e:

CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda tarafından kelimenin tam anlamıyla aşağılandı.

Kılıçdaroğlu’nun kişiliğinden ziyade, CHP Genel Başkanı böyle bir aşağılanmaya muhatap olduğu için bunu kabullenmek mümkün değildir.

Saygısız, terbiye yoksunu, megaloman Swoboda, Kılıçdaroğlu’na CHP’nin nasıl olması gerektiğini anlatacak kadar ileri gitmiştir.

Swoboda’ya karşı takınılması gereken tavır daha başlangıçta, bu tarz konuşmaya başladığı anda, ona haddini bildirip toplantıyı terk etmekti ama yapılmadı

Swoboda’nın, CHP’nin omurgasını teşkil eden ulusalcılara yönelik sözlerine, Kılıçdaroğlu ve arkadaşları hoşlarına gittiği için sessizce dinleyip, tepki verilmediklerinden, bundan cesaret bularak Swoboda’nın da iyice küstahlaştığı anlaşılıyor.

Swoboda’nın CHP tarihini bilmesi beklenemez; ama o toplantıya katılanların en azından CHP tarihi ve devrimciliği hakkında kendisine birkaç cümle söylemeleri beklenirdi. Maalesef yapılmadığı içindir ki, söylemdeki nezaketsizliği dışında daha da küstahlaşmak cesaretini bularak, ev sahibi olduğu randevuyu iptal etmiştir.

Sözün kısası Washington Brüksel hattında olanlar onurlu bir ülkenin insanlarını üzecek düzeydedir.

Şahin MENGÜ - 20 Mayıs 2013 - Aydınlık

dunya48.com


Category: Türkiye | Views: 2068 | Added by: Adnan | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar
«  May 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 7
Guests: 7
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved