THE WOLRD

11-11-11
Friday, 19.04.24, 04:29
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


16:31
Kerkükte Yaşananlar; Türkmenleri Yok etme Operasyonu !!!



Kerkükte Yaşananlar;Türkmenleri Yok etme 

Operasyonu !!!


Gönderen: Yalquzaq.com Tarih: 13 Sen 2012 









Ali Kerküklü, "Iraka Özgürlük Operasyonu 

ve Kerkük” Kitabının Yazarı


Nisan 2003-te Amerikanın Irakı işgal etmesi sonucunda Iraktaki dengelerin Kürtler ve Araplar lehinde gelişmesi, "Araplaştırma” politikalarının yerinin "Kürtleştirme” politikalarının almasıyla Türkmenlerin yaşamını derinden etkilemiştir. Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu ve diğer kritik merkezlerde oluşan şiddet olayları ve Türkmenlere yönelik eylemler bu çerçevede değerlendirilmelidir.
Son günlerde Türkmenlere karşı artan şiddet ve terör saldırılarının bir anlamı olmalıdır. Bu bombalı saldırılar özellikle Türkmenlerin yoğun yaşadığı semtlerde meydana geliyor. Saldırıların daha çok Türkmen bölgelerinde yaşanması ve doğrudan Türkmenleri hedef alması, Türkmenlerin korunması meselesini yeniden gündeme taşımıştır.
2 Ağustos 2012-de Türkmen şehri Kerkükü ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkmenlere seslenerek; "Sizin burada tırnağınıza küçük bir diken batsa, onun acısını 75 milyon Türk Anadoluda hisseder” dedi. Yıllarca Irak Türkmenleri, Irak rejimleri tarafından baskı, zulüm, işkence, asimilasyon, etnik temizlik, katliamlar ve göçe zorlamaya tabi tutulmuşlardır. Bugün ise Irak Türkmenlerinin şiddet ve terörden canları yanıyor, dün olduğu gibi bugün de Türkmenlerin kaderi değişmemiştir!

Kerkük
Nisan 2003-ten beri Irak Türklerini sindirmek ve yıldırmak için kamunun üst düzey Türkmen yetkililerine ve sivil kuruluşlarına yönelik bombalama eylemleri, tutuklama, tehdit, suikast, sivilleri öldürme, göçe zorlama, soygun, mallarını ele geçirme ve fidye istemek için Türkmenlerin kaçırılmaları sıkça yaşanmaktadır. Türkmen askeri komutan, doktor, siyasetçi, bilim adamı ve işadamları tehdit ediliyor, suikasta maruz kalıyor, kaçırılıyor veya öldürülüyor.
Türkmenlere karşı şiddet ve saldırı girişimleri hala devam ediyor. Kerkükün yönetimi ve güvenliği Kürt gruplarının (Peşmerge ve Asayiş) denetiminde, Kerkükte kaçırılan ve öldürülenlerin tamamı Türkmenler. Bunun anlamı açık ve net değil midir? Kerkükün Türkmen kimliğini değiştirmek isteyen grupların bölge halkına karşı uyguladıkları yıldırma ve göçe zorlama politikalarına karşı direnen birçok Türkmen evladının faili meçhul cinayetlere kurban gittiği biliniyor. Bu kanlı ve hain eller Irak Türkmenlerine karşı sistematik olarak psikolojik savaş uyguluyor ve bu savaşın boyutları tahmin edilenden daha büyüktür. Amaç Türkmenleri korkutmak, sindirmek, yıldırmak, öldürmek, toplum arasında güveni sarsmak, kaos yaratmak ve göçe zorlamaktır.
Kerkükte yaşananlar Türkmenleri yok etme operasyonu değil mi? Değilse, o zaman bu yaşananların adı nedir?
Tüm bunlar göz önüne alındığında son 9 yıllık gelişmelere bakılınca akla şu sorular geliyor; hangi grupların Kerkükte siyasi ajandası var? Türkmenleri hedef alan şiddet ve terör olayları kimlerin işine geliyor ve kimler arkasında bulunuyor? Türkmenleri Irakın yeni yapılanma sürecinin dışına itmek, etkisiz hale getirmek, siyasi sahneden silmek ve göçe zorlamak kimler tarafından yapılıyor? Kerkükün yönetimi ve güvenliği hangi grupların denetiminde ve Türkmenlere karşı işlenen bu cinayetler neden önlenemiyor? Hangi güç veya kimler polis ve asker üniforması giyip resmi plakalı araçlarla Türkmen İş adamı, doktor ve bilim adamlarını kaçırıp taşeron Arap teröristlere teslim ediyor, fidye isteniyor ve sonradan bu insanlar öldürülüyor? Bu kana susamış, kalleş ve hain eller ne zamana kadar Türkmen kanı dökecek?
2003 Irakın işgali ile birlikte Türkmenler dışındaki bütün büyük etnik ve dini topluluklar silahlı güçlere sahip olurken, Türkmenleri koruyacak silahlı bir güç olmamış, devlete bağlı güvenlik güçleri Türkmenleri korumakta yetersiz kalmıştır. Türkmenlere yönelik şiddet eylemlerinin önüne geçilememektedir. Şiddet ve terör eylemleri direkt olarak Türkmenleri hedef almasına rağmen Irak merkezi hükümetinin halen bir adım atmaması, Türkmenleri tedirgin etmektedir. Bu olaylar karşısında Türkmen siyasetçilerin Irak hükümetine yaptıkları bütün girişimlerden de halen bir sonuç alınabilmiş değil. İstatistikler ve yaşanan olaylar Kerkükte Türkmenlerin hedef alındığını net olarak göstermektedir. Türkmenleri devlet koruyamıyor, o zaman Türkmenlerin can güvenliğini kim sağlayacak? Türkmenler de haklı olarak isyan etmekte ve kendilerini koruyacak ve Türkmenlerden oluşan bir silahlı güç talep etmektedir. Irak hükümeti, Irak vatandaşları olan Türkmenleri korumakta acizlik yaşamaktadır. Merkezi hükümet Türkmen halkını koruyamıyorsa, Türkmenler de kendi varlıklarını korumak adına silahlı bir güce sahip olmalıdır. Bugün Irakta Türkmenler varlık ve yaşam mücadelesi vermekte, bu noktada Türk medyası ve kamuoyunun da konuya ilgisiz kalması oldukça şaşırtıcıdır. Türk kamuoyunun ve Türk dünyasının Iraktaki Türkmenlere vereceği destek, Türkmenleri Irakta ayakta tutacak, varlık ve yaşam mücadelesini güçlendirecektir.
Bu hain ve eli kanlı katiller heveslenmesin ve sevinmesinler, Irak Türkleri yerini yurdunu dağdan ve çölden gelenlere bırakmaz. Atalarının kanlarıyla sulanmış bu toprakları asla terk etmez. Türkmenlere uzanan kirli ve hain elleri Türkmenler mutlaka kıracaktır. Gün birlik, beraberlik ve kenetlenme günüdür.
İnsanlık adına bütün insanları ve insan hakları örgütlerini Türkmenlere karşı insanlık dışı işlenen dramı ve haksızlıkları görmelerine davet ediyoruz.



Category: Turkic World | Views: 1783 | Added by: Emo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 4
Guests: 4
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved