THE WOLRD

11-11-11
Wednesday, 24.04.24, 04:18
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


16:09
Perıncek'i seven de sevmeyen de bu yoruma çok sevinecek:'ABD Ve İsrail’in“Kürdistan” Girişimi Çöküyor!' - Dikkatle okumanızı tavsiye ederiz!


gul_davutoglu_cikmazda_dogu_perincek225


ABD Ve İsrail’in "Kürdistan” Girişimi Çöküyor !


İran, Kürdistan’ın kurulmasına izin vermeyecek. Irak, Dicle Ordusu’nu oluşturdu. Talabani ve Noşirvan Mustafa Irak’ın bütünlüğünden yana.

ABD, İsrail ve AKP’nin Suriye’yi parçalama girişimi başarısızlığa uğradı. Türkiye’de birliği sağlayacak Cumhuriyet hareketi büyüyor. Kürt Koridoru’nu açacak kuvvet kalmadı.

Bölgede millî devletler cephesi oluştu. BOP çökünce, BOP Eşbaşkanlığı’nın da görevi bitti.

AKP iktidarı Irak’ı bölmek için iktidara oturtulmuştu ve Suriye’yi bölemediği için yıkılıyor. Bölünme sürecinin sonuna geldik, birlik sürecine girdik. Bölenlerin bölünmesi kaçınılmaz. Kürt sorununun çözümü ufukta göründü.

*** *** ***
Suriye’nin ABD müdahalesine girişimi dönüm noktası oldu. ABD ve İsrail’in Birinci Körfez Savaşında fiilen kurdukları ve İkinci Körfez Savaşıyla Türkiye’nin güneydoğusuna doğru genişletme girişiminde bulundukları İkinci İsrail girişimi karaya oturmuştur.

*** *** ***
İran İkinci İsrail’e izin vermeyecek!

Henüz basında yer almadı; İran, bağımsız Kürt devletinin kurulmasına izin vermeme kararındadır. Irak’ın kuzeyindeki oluşumun resmen bir devlete dönüştürülmesi ve Irak’ın parçalanması karşısında, İran’ın harekete geçeceğini bugün herkes biliyor. Dikkat edilirse, bölge güçlerinin tavırları, İran’ın bu kararlılığına göre biçimlenmektedir.

*** *** ***
Irak Dicle Ordusu’nu oluşturdu!

Bağdat hükümeti, kuzeyde Irak devletinin egemenliğini yeniden kurmak ve güvence altına almak için Dicle Ordusu’nu örgütledi. Irak, Barzani’nin Peşmerge kuvvetlerinin ayrı bir yaptırım gücü oluşturmasını kabul etmiyor. Bir ülkede iki ordu ancak kuvvet dengelerinin elverdiği geçici durumlarda olabilir. Şimdi o geçici durumun sorgulandığı bir aşamaya gelinmiştir.

*** *** ***
Talabani Irak’ın bütünlüğünden yana!

Irak Cumhurbaşkanı ve Sorani bölgesinin lideri Celal Talabani, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana tavrını berraklaştırdı ve Barzani’nin "Bağımsız Kürdistan” girişimine katılmayacağını ortaya koydu. Talabani’nin İran hükümetiyle anlaştığı görülmektedir. Bu durumda Barzanistan, Sorani bölgesini de kaybederek tam anlamıyla Barzanistan oldu.

*** *** ***
Noşirvan Mustafa da Irak’ın bütünlüğünden yana!

Irak’ın kuzeyinde yüzde 24 oranında oy alan Goran (Değişim) Hareketinin lideri Noşirvan Mustafa da Talabani gibi Irak’ın toprak bütünlüğünden yanadır ve Barzani’nin "Bağımsız Kürt devleti” girişimi içinde olmayacağını açıklamaktadır.

*** *** ***
ABD, İsrail ve AKP’nin Suriye’yi parçalama girişimi başarısızlığa uğradı!

Barzanistan, ancak Doğu Akdeniz’e açılacak "Kürt Koridoru”yla yaşam sınırlarına kavuşturulabilirdi. ABD ve İsrail, bu amaçla Suriye’yi parçalama girişiminde bulundular. Tayip Erdoğan-Abdullah Gül yönetimi de onların hizmetine girerek Suriye’de iç savaşın örgütlenmesinde baş role soyundu. Gerçi bugün Türkiye sınırında, Beşar Esad’ın da açıkladığı üzere Suriye devletinin egemenliği zaafa uğramıştır ve bazı kasabalar PYD’nin denetimi altındadır. Ancak bu durumun devam edemeyeceği ortadadır.

*** *** ***
Türkiye’de Cumhuriyet hareketi büyüyor!

Bizim açımızdan en önemlisi, Türkiye’de Kürt sorununu Türkiye’nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve Atatürk Devrimi temelinde çözecek olan Cumhuriyet hareketinin tarih sahnesine çıkmasıdır. Bölücülük ile cemaatçilik arasına sıkıştırılmış olan Kürt yurttaşlarımız için, artık Türkiye’nin birliği içinde özgürleşme ve çağdaşlaşma seçeneği fiilen vardır. Önümüzde Batılı emperyalistlerden çözüm beklemek yerine, Türkiye halkının bir parçası olarak hükümet olma mücadelesinin Güneydoğu’da da gelişeceğini göreceğiz.

*** *** ***
Kürt Koridoru’nu açacak kuvvet kalmadı!

Bu koşullarda, ABD ve İsrail adına Kürt Koridoru’nu açacak kuvvet olarak, Barzani ve PKK/PYD kalıyor. Türkiye’de Tayyip Erdoğan iktidarı da, Suriye macerasında kayaya çarptığının farkındadır ve bu açmazdan nasıl kurtulacağının arayışları içine girmiştir. ABD planına kendilerini adayan Abdullah Gül-Davutoğlu ikilisi çıkmazdadır. Kaldı ki, Obama yönetiminin kendisi Kürt Koridoru planının gerçekçi olmadığını tartışmaya başlamıştır.

*** *** ***
Bölgede millî devletler cephesi oluştu!

Bölgemizde bugün Suriye, Irak, İran ve Lübnan, ABD-İsrail müdahalesine karşı aynı cephede birleşmiş bulunuyorlar. Birinci ve İkinci Körfez savaşları döneminde ABD ve İsrail’in karşısında böyle bir cephe yoktu. Hatta İran, ABD’nin Irak’ı işgalini desteklemişti. Artık durum farklıdır, bölgenin millî devletleri yabancı müdahalesine karşı ortak tavır içine girdiler. Rusya ve Çin sağlam cephe gerisini oluşturdu. Batı Asya’da oluşan direnme mevzisi, Venezuela ve Brezilya’dan Hindistan ve Vietnam’a kadar uzanan çok geniş bir uluslar arası desteğe sahip.

*** *** ***
AKP iktidarı çöken senaryonun oyuncusu!

Bugün Türkiye’de Tayyip Erdoğan iktidarı, hâlâ ABD-İsrail’in Kürt senaryosu içindedir. Büyük Şehir Yasası, Anadille Savunma Yasası, Özerklik planları, Anayasadan Türk milletinin silinmesi gibi girişimler, hep arkada kalan dönemin uygulamalarıdır. AKP, çöken seçeneğin peşinden koşmaya devam ediyor. Oysa bu senaryo artık geçerli değildir. Bölünme süreci sona ermiştir, bundan sonra gelişme birlik yönünde olacaktır. Irak’ı bölmek için Türkiye’nin tepesine oturtulan AKP iktidarı Suriye’yi bölememiştir ve Türkiye’yi de bölemeyecektir. Bu nedenle devrini doldurmuştur.

*** *** ***
Bölenlerin bölünmesi kaçınılmaz!

Bu tablo içinde PKK’nın bölünmesi kaçınılmazdır. PKK, 1991 Körfez Savaşı’ndan sonra ABD planları içinde rol üstlenme ekseninde cephe tuttu ve silahlı mücadele yürüttü. Irak’ın bölünmesi, PKK’ya güç kazandırdı. Şimdi Irak’ın bütünlüğü yeniden gündemdedir ve ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi çıkmaza girmiştir. PKK’yı besleyen zemin daralmaktadır. Daha önemlisi, Türkiye’de ABD emperyalizmine karşı mücadele yükseliyor ve Kürt yurttaşlarımızı da hızla kucaklayacaktır. PKK, çıkmaza giren ABD-İsrail senaryosu ile Türkiye’nin millî-demokratik devrimi arasında bölünecektir.

*** *** ***
Kürt sorununun çözümü ufukta göründü!

ABD’nin 1991 yılında Irak’ı bölmesinden bu yana Kürt sorununa emperyalist-siyonist çözüm yürürlükteydi. İkinci İsrail planı arkada kalan 20 yıl içinde önemli mesafe aldı. Ancak bugün bölge ülkelerinin Millî Devletler Cephesini oluşturmaları ve Türkiye’deki Cumhuriyet Hareketinin yükselişiyle bu dönemin sonuna gelinmiştir. Kürt sorununa bölücü çözümler bütün bölgede iflasın eşiğindedir. Kürt sorununu bölge ülkelerinin bağımsızlık ve toprak bütünlüğü içinde kardeşlikle çözme seçeneği gündeme girmiştir.

Doğu PERİNÇEK - 22 Kasım 2012 - Silivri

http://www.dunya48.com


Category: Türkiye | Views: 1644 | Added by: Adnan | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar
«  November 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 8
Guests: 8
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved