THE WOLRD

11-11-11
Friday, 19.04.24, 09:08
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


09:49
Türk Dünyası En Büyük Önderini Kaybetti

Türk Dünyası En Büyük Önderini Kaybetti


Gönderen:  Tarih: 14 Yan 2012 


KKTC’nin büyük lideri, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın vefat etti.
Doktorlardan gelen ilk açıklamada "Sayın Rauf Denktaş 8 Ocak’ta su kaybı nedeniyle hastaneye yatırıldı ve dün itibariyle çoklu organ yetmezliği gelişti. Sabah saatlerinde solunum cihazına ardından da diyalize bağlandı. Saat 22:00 sıralarında vefat etmiştir. Vücudu tıbbi tedaviye yanıt vermemiştir. Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Türk dünyasına baş sağlığı diliyoruz.” açıklaması geldi.
YDÜ Hastanesinde Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Mehmet Baysal, Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve merhum Rauf Denktaş’ın yakın mesai arkadaşı Hilmi Özen ile birçok parti başkanları hastaneye akın etmiş durumda. Haberi alan halk hastane önünde yoğun kalabalıklar halined hastaneye gelmeye başladı.



Acı kaybımız
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu: "Kıbrıs Türk Halkının başı sağolsun” dedi.
Serdar Denktaş; ” Acımız çok büyük, 3 evlat bıraktı geride ama bugün kaybettiği 3 evladın yanına gitti. Babam bu toprağı vatan yapan şehitlerin yanına gitti. Acımızı ona layık olan sabırla atlatmaya çalışacağız” dedi.
RAUF DENKTAŞ’IN SON ANLARI…
Yakın Doğu Üniveristesi (YDÜ) Hastanesi (YDÜ) yoğun bakım servisinde bulunan KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yoğun bakımda, Kıbrıs Rum tarafına ”Burası bağımsız bir cumhuriyettir” diye seslenirken, eşi Aydın Denktaş için de ”Sevemez kimse seni..” şarkısını söyledi.
Geceyi yoğun bakımda babasının yanında geçiren Denktaş’ın kızı Ender Vangöl, Rauf Denktaş’ın, solunum cihazına bağlanmadan önce yoğun bakımdaki anlarını paylaştı.
Kızıyla konuşmasında, eşi Aydın Denktaş’a olan sevgisini, evlatlarına bağlılığını dile getirerek, Rum tarafına mesaj gönderen Rauf Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinden de bahsetti.
Babasının sürekli yatmaktan dolayı ağrısı olduğunu, konuşarak durumunu izah etmeye çalıştığını anlatan Ender Vangöl, Denktaş’ın, nefes alamaz durumdayken bile eşi Aydın Denktaş için sürekli ”Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar..” şarkısını söylediğini, kendisinin de şarkıya eşlik ettiğinde, ”Sizleri kaybetmekten korkuyorum” dediğini aktardı.
‘Hristofyas diye bağırdı…’
Babasının, Rumca bir şeyler söylediğini, ”Rumca anlamıyorum baba, İngilizce ya da Türkçe konuş” dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile diğer Rum liderler için, ”(Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir’ dedi ve ‘Hristofyas’ diye bağırdı” ifadesini kullandı.


Qaynaq: KibrisSonDakika.com



Rauf Denktaş

Category: Turkic World | Views: 1970 | Added by: Emo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 4
Guests: 4
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved