THE WOLRD

11-11-11
Saturday, 27.04.24, 04:59
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


20:16
IŞİD’İN MİSYONU AMERİKAN PLANI DOĞRULTUSUNDA BÖLGEYİ TÜRKMENSİZLEŞTİRMEKTİR

 

 

Cihan Dura

7.6.2015


Tarih 4 Haziran 2015… Basından okuyoruz:

IŞİD’in Suriye’nin Halep kentinin kuzeyindeki Türkmen bölgelerine saldırıları yeniden şiddetlendi. Halep’in Soran kasabasını ele geçirip Kilis’in karşı tarafında kalan Azez’e doğru ilerleyen  IŞİD militanları 10’a yakın Türkmen köyünü işgal etti. Amerikan uçakları sözde IŞİD’le mücadele için köyleri bombalıyor. Bölgede yaşayan 15 bin Türkmen aileleri evlerini terk ederek, Akçakale Sınır Kapısı’na doğru kaçıyor. Bunlar Türkmen nüfusun yoğunluklu yaşadığı Hammam kasabası ile Zeybekiye, Doğaniye, Damışliye ve Aziziye köylerinden, ancak şimdi evlerini terk eden Türkmenler… Kapıda günlerdir bekleyen Suriyeliler ise içeri alınmaya başlandı

Ve benim 15.6.2014 tarihli, bundan bir yıl önce kaleme aldığım bir yazımdan satırlar: (Yazının başlığı şöyle: IŞİD Amerika’nın Ortadoğu’da Kullandığı Bir Maşadır[i]).  

 

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri, Musul’u ele geçirdi; Kerkük’e doğru yürüyor. IŞİD’in hedefi, Türkmenleri yoğun oldukları yerlerden sürüp dağıtmak, bir siyasal güç olmaktan tamamen çıkarmaktır. Bunu başardılar. Yerine Kürtlerin yerleşmesi sağlanacak. [Anlaşılıyor ki hedef] 300 bin Türkmenin, yurtlarını terke zorlanarak parça parça Irak’a dağıtılmasıdır, belki Irak dışına kaçmak zorunda bile bırakılacaklardır. Böylece Emperyalizm’in, küresel şirketlerin dediği oluyor: Amerikan projesi - AKP hükümeti ve IŞİD'in desteği ile- hedefine ulaşıyor: Büyük Kürdistan –veya ikinci Yahudi devleti- kuruluyor.

Bu olaylardan dört ay sonra, Ekim 2014 sonunda durum:

Türkiye, bütün dikkatini Ayn el Arap’taki (Kobani) gelişmelere çevirmişken, IŞİD örgütü, başlattığı saldırılarla Irak’ı Türkmensizleştiriyor. Bölgeden gelen son bilgiler: zaten nüfus yoğunluğu açısından sıkıntılı olan Türkmenlerin, giderek Irak’ın içine dağıldıklarını; Türkmen kasaba ve köylerinin giderek boşaldığını, Kerkük gibi, çevresindeki nahiyelerle birlikte tarihî Türk şehirlerinin IŞİD bahanesiyle tamamen Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin (Barzanî Kürtlerinin) denetimine geçtiğini gösteriyor. Telafer ve Sincar’dan kaçarak Irak’ın içlerine göç eden Türkmenlerin önemli bir bölümü Şii bölgelerine sığınmış, bir bölümü de Kürt bölgesine geçmişti. Türkmenler, yaşadıkları yerleşim birimlerindeki nüfus yoğunluklarını artık büyük ölçüde yitirmiş bulunuyor.

Bu yaptığım gözlemler neyi gösteriyor? Bir gerçeği, bir gerçeğin iyice gün ışığına çıktığını gösteriyor: IŞİD karanlık bir Amerikan projesidir, daha doğrusu bir küresel şirketler projesidir. Tıpkı, Ortadoğu ve ötesine askerî müdahale bahanesi yaratmak için düzenlenen İkiz Kuleler projesi gibi, El kaide projesi gibi… CFR’nin kontrolünde olan Amerikan hükümeti, hem AKP hükümetini hem de IŞİD’i BOP hedefi yönünde taşeron olarak kullanıyor. Apaçık ortadır ki, IŞİD’in arkasında Amerika vardır; daha doğrusu, bu devleti kontrolünde tutan petrol şirketleri, bunların Derin Merkez’i vardır.

Amerikan derin merkezi, yani küresel şirketlerin başı olan CFR; Suriye’nin belirli bölgelerini IŞİD’in kanlı elleriyle, başta Türkmenler olmak üzere Kürt olmayan etnik unsurlardan temizliyor. Nihai hedefi; petrol yataklarının korunmasında kullanacağı Kürt unsurlara alan açmak, ülkemizin güneyinden başlayıp Irak’ın kuzeyinden dolanan, oradan Akdeniz kıyılarına yönelen bir Kürt devleti kurmaktır.

Peki, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti..., o ne yapıyor? Türkmenlere yapılan kıyımı görmezden gelmesi bir yana, dev Amerikan şirketlerinin hain BOP planına seyirci kalıyor; hattâ, öyle görünüyor ki, gerçekleşmesi için yardımcı oluyor.

AKP hükümetinden hiçbir umut yok.

Peki, bu vatanın asıl sahiplerine, üniversitelere, milliyetçi geçinenlere, aydınlara, özellikle Atatürk‘ün “Türk birliğinin, Türk kudret ve yeteneğinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesidir” diyerek övdüğü kuvvetlere ne diyelim?

 

==========================.

ABD HAVADAN PKK KARADAN

PKK’nın Suriye kolu PYD, Tel Abyad kentindeki 11 Türkmen köyünü Amerika öncülüğünde kurulan IŞİD’e karşı koalisyonun verdiği destekle ele geçirdi.  Amaç, o bölgelere Kürtleri yerleştirmek

“Türkmenler öz yurtlarından göçe maruz bırakılıyor. Böylece bölge tamamen Kürtleştirilerek burada bir kanton oluşturulmaya çalışılıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları  destek veriyor. ■Aydınlık, (14.6.2015)

http://www.aydinlikgazete.com/politika/abd-havadam-pkk-karadan-h72019.html

 

http://www.cihandura.com/emperyalizm-yazilari/359-id-amerkanin-ortadouda-kullandii-br-maadir-.html

**

 

 

 

Category: Turkic World | Views: 665 | Added by: Adnan | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar
«  October 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved