THE WOLRD

11-11-11
Friday, 19.04.24, 07:37
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


19:56
Üçüncü Türk – Amerikan Savaşı !
herzaman_turkler_kazanir225


Üçüncü Türk – Amerikan Savaşı!

Em. Tümg. Alaettin Parmaksız, kitabını da yazmıştı.

Yani, ABD’nin Türkiye’yi nihai düşman görmesi TSK’nin bilgisi dâhilindedir. Ve aslında ABD Türkiye’ye savaşı daha 1991’de ilan etmişti. Bugün üçüncü Türk – Amerikan Savaşı yaşanmaktadır:

BİRİNCİ SAVAŞ!

ABD’nin 1991’de Irak’a saldırısı, sonuçları açısından değerlendirilirse aslında Türkiye’ye açılmış bir savaştı. Irak’ın kuzeyinde kurulacak ikinci bir İsrail (Kuzey Irak) bu savaşın ana cephesiydi. Birinci Türk – Amerikan savaşının can alıcı çarpışmaları şunlardı:

ABD, Muavenet Zırhlısı’nı vurdu: ABD, 2 Ekim 1992 günü Ege’deki fiili ateş bölümü olmayan bir ortak asker tatbikatta, ateş düğmesi çok kademeli olmasına rağmen "yanlışlıklı” Türk zırhlısı Muavenet’i vurdu ve 5 askerimizi şehit etti.

Em. Albay Erdal Sarızeybek, Muavenet’in Eşref Bitlis’e gözdağı vermek için batırıldığını belirtmişti. Bitlis, ABD’nin Kürdistan Projesi’ni bozmak için 3 Ekim 1992 günü, yani Muavenet’in vurulmasından bir gün sonra, Irak’ın kuzeyine harekât düzenleyen komutandır.

Eşref Bitlis Katledildi: Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993 günü uçağına yapılan bir sabotajla katledildi. Hem ABD – PKK ilişkisini, hem de ABD’nin Çekiç Güç’le Irak’ın kuzeyinde kukla bir devlet kurmaya çalıştığını saptayan ve buna engel olmaya çalışan Eşref Bitlis, Pentagon’un baş düşmanıydı!

Birinci Türk – Amerikan savaşının bu döneminde Uğur Mumcu başta olmak üzere aydınlarımız katledilmiş ve Sivas katliamı yaşanmıştı.

Çelik Harekâtı: Türk Ordusu, Birinci Savaş’ın ilk dönemine yanıtı Çelik Harekâtı ile başlattı. 35 bin kişilik Türk Ordusu, ABD’nin ikinci İsrail’ine girdi. Başbakan Tansu Çiller’den habersiz başlatılan harekât sonunda, Washington 5 bin CIA peşmergesini Guam adasına çekmek durumunda kaldı. ABD’nin bu harekâtı engellemek için Gazi Mahallesi’nde Alevi – Sünni çatışması tezgâhladığını da anımsatalım.

28 Şubat: Birinci Türk – Amerikan Savaşı’nın ikinci döneminin bir diğer önemli hamlesi de 28 Şubat 1997’de ABD’ye meydan okunmasıdır. 28 Şubat Türkiye’nin "haçlı irtica”ya karşı hamlesi ve Atlantik’ten bölgesine ve Avrasya’ya yönelmesinin bir adımıdır. Bu döneme girilirken ABD "Türk Ordusunun hizadan çıktığını” tespit etmiştir.

Birinci Türk Amerikan Savaşı sonucunda Türkiye, ABD’nin hamlelerine yanıt vermiş ve Kuzey Irak’a yerleşmiştir!

İKİNCİ SAVAŞ!

Binyılın Meydan Okuması: ABD, Türkiye’ye ikinci savaşı 2001 yılında ilan etti. Ekonomik krizle felç edilen Türk ekonomisi sayesinde ABD hızla yeni araçlarını devreye soktu: TSK’ye Hilmi Özköz darbesi yapıldı ve 3 Kasım 2002’de sandıktan AKP çıkartıldı.

Önüne Türk Ordusu’nu Kuzey Irak’tan atma hedefi koyan ABD, Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun "28 Şubat bin yıl sürecek” kararlılığına Nevada’da "binyılın meydan okuması” tatbikatı ile karşılık verdi.

Türk askerine çuval geçirilmesi: Çıkmayan 1 Mart tezkeresinin intikamını almak ve Türk Tugayı’nı Kuzey Irak’tan atmak için hamle yapan ABD, 4 Temmuz 2003 günü TSK’nin Süleymaniye’deki karargâhına girerek Türk askerlerini esir aldı, başlarına çuval geçirdi. Erdoğan – Özkök ikilisi hem verilecek tepkiyi yumuşattı hem de adım adım Türk Tugayı’nı Kuzey Irak’tan geri çekti. Türk askeri 2003 -2007 yıllarında bölgeden çekildikçe PKK büyüdü, ikinci İsrail yani Barzanistan konumunu sağlama aldı.

Ergenekon Operasyonu: Hilmi Özkök’ün 2002’de TSK’ye darbesiyle başlatılan Ergenekon operasyonu, fiilen 2007 yılında TSK ve İşçi Partisi’ni hedef alarak genişletildi. Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele veren siyasetçilerle, Türk Ordusu’nun millici ve Avrasyacı komutanları, sözde darbe yapacakları iddiasıyla dalga dalga tutuklandı.

Kürt Açılımı: ABD 2009 yılında AKP’ye "Kürt Açılımı” görevi verdi. Böylece Kuzey Irak cephesi fiilen Güney Doğu Anadolu’ya açılmış oldu! Bu dönemde Türk Ordusu’na sınır ötesi operasyon yasaklandı.

ÜÇÜNCÜ SAVAŞ!

Üçüncü Türk – Amerikan savaşının ana hedefi artık doğrudan Türkiye’dir!

Füze radarı: AKP üzerinden Kürecik’e İran ve Rusya’yı hedef alan füze radarı kuran ABD, böylece Türkiye’yi bu ülkelerle de karşı karşıya getirmiş oldu.

ABD – İsrail tatbikatı: Şubat 2012’de ABD ile İsrail ortak bir tatbikat yaptı. Tatbikatta sanki İran’dan yönelmiş gibi bir Sparrow füzesi atılarak hem İsrail’deki hem de Kürecik’teki radarın çalışması kontrol edilmiş oldu. Ayrıca iki radar arasında veri alışverişi yapıldı.

ABD – İsrail – Yunanistan tatbikatı: Kıbrıs açıklarında geçen hafta başlayan ve 5 Nisan’a kadar sürecek ABD – İsrail – Yunanistan tatbikatında, Türkiye düşman ülke! Tatbikat, İsrail ve Güney Kıbrıs’ın ortak doğalgaz platformunu hedef alacak Türk Hava Kuvvetleri’ni bertaraf etmeyi amaçlıyor. Tatbikatın senaryosuna göre Türk savaş uçakları, Kürecik’teki radarla izlenecek ve ABD gemisinden ateşlenecek füzelerle vurulacak!

Üçüncü Türk – Amerikan Savaşı’yla başarılmak istenenler ise sırasıyla şunlar: 
İçeride: Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi, Demokratik Özerk Kürdistan ve Yeni Türkiye, yani Türk – Kürt Federasyonu! Dışarıda: Suriye’ye savaş, Kuzey Irak’ın Kuzey Suriye ile birleştirilmesi ve Akdeniz’e açılması, İran’a savaş.

Ancak uyaralım: Hem bölge hem de Türkiye’nin hamle sırasıdır artık!


Mehmet Ali GÜLLER - 04 Nisan 2012 - Aydınlık

http://www.dunya48.com



Category: Türkiye | Views: 2042 | Added by: Emo | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 nazan ulusay  
0
orta doguyu kana bulamak,TÜRKİYEYİDE kan gölünde yok etmek bütün amaçları bu..istedikleri gibi at oynatmak..dünyadaki silah üretimini elinde bulunduran lara daha çok sermaye yaratmak..paylarını şimdiden almış olacaklar ki iştahları kabarmış..bizimkilerede bir kaşık vermişler kenarından..

Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved