THE WOLRD

11-11-11
Friday, 29.03.24, 14:42
Welcome Guest | RSS
Live Silver Price

Live Brent Oil Pri

Site menu

Section categories
Covid 19 [1]
USA and Canada [266]
Deutschland [218]
Europe [53]
China [23]
Russia [85]
Türkiye [455]
Caucasus [1]
Kazakhstan [98]
Turkic World [66]
Muslım World [37]
Iran [36]
Syria [14]
Israel [18]
Asia [12]
India [12]
Military [4]
Africa [7]
Latin America [10]
History of the World [16]
Editorial [23]
Books [4]

Chat Box

Our poll
Rate the site
Total of answers: 72


22:47
Reyhanlı katliamı kime yarar ?

Reyhanlı katliamı kime yarar ?



11.5.2013 günü öğle saatlerinde on beş dakika ara ile infilak eden patlayıcılar Reyhanlıda 41 kişinin ölümü ve yüzü aşkın yaralıya sebep oldu. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa ve TÜRK milletine de sabır dileriz.

Bu adi katliam da dünyada gerçekleştirilen benzerleri gibi birilerinin hanesine artılar yazacak olaylara neden olacaktır. Tabii olarak çıkar bekleyenlerin uydurduğu birkaç kişinin üzerine yıkılarak gerçeklerin üzeri örtülecektir.

İşlerine geldiğinde olay sorumlularını asla bulmayanlar, faili meçhule bırakanlar, yine işlerine geldiğinde hemen bir suçlu buluveriyorlar. Bizim dedektif hükümet hemen faili buldu bile. Esad yapmış. Tabii bu iddialarına kendileri inanırlar mı bilemeyiz ama dünyada inanacak başkalarını bulmaları biraz zor olacaktır.

Bir defa kesin olan kural şudur. Bir ülkede yapılan bütün iyi şeyler nasıl ki iktidarlara mal edilirse kötü şeylerde doğal olarak onlara mal edilecektir. Örneğin son on yılda ülkemizdeki ekonomik büyüme nasıl ki iktidara aitse, terörün döktüğü her damla kan da iktidarın eline bulaşmıştır. Sorumlusu iktidardır. İktidar olmak demek, sorumluları bulup mahkeme önüne çıkarmak demektir. Suçluları affedip onların ülkeyi terk etmesine izin vermek değildir.

Şimdi Suriye üzerinden kendi geleceklerini şekillendirme sevdasında olanların dedektifliklerini bir tarafa bırakalım da bu acı olayı kim yapmış olabilir, muhtemel suçlu kim veya kimlerdir diye düşünelim.

Acaba bizim bakanların dediği gibi Esad mı? Bu işi Esad yaptırmışsa, bu işten ne çıkarı olabilir? Halkının büyük desteği ile emperyal dünyaya karşı ülkesi için ölüm kalım mücadelesi veren Esad delimidir ki birde topraklarına girmeye can atan Türkiye ye koz versin? Olan birçok sorununa bir sorun daha eklesin? En azından şu aşamada böyle bir işe kalkışması uluslar arası alanda giderek yükselen sempatisini yerle bir eder. Dolayısı ile yapmaz. Kendine karşı teröristleri silahlandıran, bakımlarını yapan Türkiye’ye ne kadar kızıyor olsa da en azından şu aşamada böyle bir işi yapması mantık dışıdır.

Suriye’nin teröristleri yapmış olabilir mi? Türkiye’ yi sıcak savaşa çekmek için yapmak isteyebilirler. Ancak bizim meşhur istihbaratımız böyle bir saldırıyı asla atlamaz ve yakalardı. Bu yüzden kendi iradeleri ile teröristler de yapamaz.

Irak veya İran’ın yapma ihtimalsi de sıfıra yakındır. PKK deseniz, hükümet onlarla dost oldu artık. Onlarda yapmaz.

Sevgili okur; Emperyalizmin değer verdiği tek bir şey vardır. O da "güç” tür. İnsan hayatı, doğa, vatan v.s. onlar için hiçbir zaman değer olmamıştır. En ufak bir çıkarları için sayısız canlıyı öldürebilirler. Hem de hiç gözlerini bile kırpmadan. Hatırlayınız, Busch Efendi Irak ve Afganistan’a girebilmek adına nasıl 11 Eylül’ü tezgâhlamıştı. Kendi çok uluslu şirketleri biraz daha çok kazansın diye onca ABD vatandaşını nasıl öldürmüşlerdi? O ikiz kule saldırılarının bir Müslüman korsan işi olduğuna inanan artık kaldı mı bilinmez ama kendi araştırmacıları bile ufak ufak bu işin altında kendi ülkeleri olduğunu söylemeye başladılar bile.

Şimdi başka bir soru soralım. Bu katliamdan kim fayda sağlayabilir? Tam da Tayyip Bey ABD ye gidip Obama Efendi ile Suriye’nin geleceğini konuşacakken, Esad’ın üzerine atılacak bir katliam sakın Suriye’yi işgal etmek için yanıp tutuşanların işine yarar bir durum oluşturuyor olmasın? Bekleyip göreceğiz. Ancak yinede "yok artık” demeden önce 11 Eylülü bir düşünün derim.

İzmir 2013
Osman TAMTÜRK

Kaynak: http://www.kemalistler.org/reyhanli-katliami-kime-yarar.html


Category: Türkiye | Views: 2001 | Added by: Adnan | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Live Gold Price

Live Wti Oil Price

Calendar
«  May 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Log In
Login:
Password:

Entries archive

Statistics

Total online: 7
Guests: 7
Users: 0

Copyright theworld-11-11-11.com 2024© All rights reserved